Vuos 2011 pähkinänkuoressa

 

Yks vuos taas takana ja kausi 2012 nyt sitten eessä. Kiitos perheelle, poikakaverille ja ystäville vuodesta 2011. Ilman teitä mikään ei ois mahollista eikä mikään tuntuis miltään! Ja kiitokset vuoden 2011 yhteistyökumppaneille!

 

Halmstad GK, WilsonStaff, Arina, Tapset, Pukumies, Forum 24, Suomen Golfliitto, Nordea, Lappia Kemi-Tornion ammattikoulu, Verman, Joutsen Apteekki, Salon Virho, Oulun koru, Ahava, Yrtti, Nordea ja HD simulator.

 

Vuos 2011 pähkinänkuoressa (tummennetulla golfaukset niille, joita ei mun muu elämä kiinnosta):

 

Tammikuu: Uus vuos vaihtu Ylläksellä hyvässä seurassa, jonka jälkeen suuntasin Halmstadiin tekeen kouluhommia ja laatimaan suunnitelman vuodella 2011. Järkytykseni kuulin, että kotiseurani Virpiniemi ei aikonu tukea mua kaudella 2011 millään tavalla. Päätin silti pysyä siellä jäsenenä, mutta lupauduin edustamaan Halmstad GK:a tulevaks kaudeks.

 

Helmikuu: Siirryin ammattilaiseksi ja kävin maajoukkueleirillä Etelä-Afrikkassa.

 

Maaliskuu: Joni tuli Halmstadiin ja veljet vieraili pari viikkoa. Asunnon 27neliöä tuntu isommilta. Taisin käydä golfmessuilla ja hakemassa palkinnon vuoden 2010 suomen amatöörinaisten ranking-voitosta. Ensimmäiset kentät oli jo auki ja joka kierroksen jälkeen jokanen meistä syväjäässä.

 

Huhtikuu: Treeniä, treeniä. Pontus ja Charlotta kävi mun luona. Pääsiäistä vietettiin Tylösandin hiekkarannalla, ku Halmstadissa oli helleaalto. Käytiin Köpiksessä shoppaileen ja Charlotta juoksi joka liikkeen läpi ostaen melkeen kaiken mitä näki. Mie pidin huolta kellon kans huolta, että se ei jumittunu minnekkää pitemmäks aikaa.

 

Toukokuu: Mulla ei oo pienintäkään muistikuvaa mitä tein vappuna. Toukokuun alussa lähin käymään Torniossa ja Oulussa metsästämässä sponsoreita. Sen jälkeen kausi starttas Möllessä. Tärisin ekoilla väylillä niin, että tuntu mahottomalta saada kiikarilla mittaa. Seuraava kisa pelattiin St. Ibbissä, enkä enään ollu niin paniikissa. Eka top 15 sijoitus. Kuun 3. kisa oli Ljungbyhedissä minkä sabotoin luottamalla puttiini (niinku on opetettu), vaikka se ei tuntunu hyvältä. 33. sija?

 

Kesäkuu: Matkasin Suomeen pelaamaan Felixin eli Turussa pelattavan osakilpailun. Pidin sitä tärkeimpänä kisana koko kaudelta, ku siinä vaiheessa luulin, että se on ainoa kisa mitä Suomessa pääsen pelaamaan. Olin 5. ja jäin voitosta vain muutaman lyönnin. Isä ja Charlotta oli tsemppaamassa, Joni kädinä niinku 3 edellistä kisaakin. Juhannusta vietin kotona Torniossa. Käytiin pelaamassa scramblea Kemissä Jonin, Katjan ja Tommin kans. Pikkusisko piti bileet ja mun oli pakko levätä, koska jo seuraavana päivänä piti lähteä Helsinkiin karsimaan paikasta Talissa pelattavaan Finnair Mastersiin. Voitin karsinnan tuloksella -1 ja pääsin kisaan mukaan.

 

Heinäkuu: Heinäkuu lähti käyntiin Finnair Mastersilla. Olin pelannu koko ajan tasasesti eikä Euroopan Tourilla pelaaminen jännittänyt oikeastaan Nordea Tourilla pelaamista enempää. Eka kiekka pariin parhaana suomalaisena ja toisella kierroksella huono lopetus ja sitä myötä cutin missaaminen 2:lla lyönnillä. Hieno kokemus silti ja yks porkkanoista miks tätä lajia jaksaa vaikeinaki hetkinä. Seuraavana kisana pelasin Ruotsin Joukkue Mestaruudesta Halmstadin tyttöjen kans Barsebeckissä. Amatöörivuosina mulle tutuksi tullut, nykyään maailmantähti sekä Finnair Mastersin voittaja johdatti kaksossisarensa kanssa kotijoukkueen ylivoimaseen voittoon viidettä(?) kertaa putkeen. Me oltiin sijalla 9.. Uskomatonta kui seurat panostaa niihin kisoissa Ruotsissa! Äiti ja isä oli kattomassa vikana päivänä ja tuli samalla lomaileen Halmstadiin. Siitä matka jatku poikien luokse Borlängeen, ku mun seuraavat kisat pelattiin sillä suunnalla. Borlängessä sitten nappasin jostai mukavan kuumeen/mahataudin, enkä ehtiny pelaamaan harkkakiekkaa seuraavaan kisaan. Pontus lähti mulle onneks kädiks, voimat oli kentällä aika loppu. Yleisöna tukemassa oli äiti, isä ja Niklas. Äidin kamera on täynnä kuvia, jossa Niki kattoo kieroon. Sillä oli menny hermot äidin valokuvaamiseen ja oli sitten kiltisti poseerannu äidin huomaamatta silmät kierossa. Törmättiin kentällä Mikko Iloseen vaimonsa kanssa, vaikka kenttä oliki tosi syrjässä Tukholman Skärgårdenissa (minne meille pelaajille oli myös järjestetty risteily).

 

Elokuu: Ajelin kisasta kotiin valmistautumaan seuraavaan kisaan. Mun Ruotsin kotikenttä toimi peliareenana miesten EM-kisoille ja kävin tsemppaamassa varsinki Miroa ja Tapsaa =). Staffan oli koutsaamassa miehiä ja sain itekki treenata sen kans jonku aikaa. Sitten oliki jo aika lähteä Norrköpingkiin kisoihin. Ekan kiekan jälkeen olin 3. minkä jälkeen lipsuin sijalle n. 25. Edes pikkusiskon saapuminen Torniosta kädäämään ei pelastanu tilannetta. Se järkkäs vähän äksöniä mulle ja saatiin heti tokana iltana ajaa päivystykseen. Charlotta nimittäin onnistu saamaan punkin reiteensä ja sillä sattuu olemaan ihan alytön ötökkäfobia niin katsoin parhaaks viiä sen heti hoitoon. Eivätpähän vaan ottaneet sitä vastaan ennen ku ”oikeita” oireita ilmenee.. Sitten taas kisasta kisaan ja seuraava kohde oli Jönköping. Koitin uutta taktiikkaa: laulaa lyöntien välissä, ettei huonoja (golfin kannalta) ajatuksia hiipis mieleen. Se tuotti tulosta ja Charlotta kädäs mulle viidennen sijan! Raukka matkusti sen jälkeen 24h busseilla ja junilla kotiin. Koska sijoituin top 10 siinä kisassa, pääsin Ruotsin reikäpelimestaruuskisoihin, johon muuten olisi ollut mahdoton päästä. Ekassa matsissa voitin Camilla Lennarthin, joka on aina ollut Ruotsin maajoukkueen avainpelaajia. Tokassa hävisin Turun kisan voittaneelle tytölle. Ajoin Tukholmasta Tornioon 9. sija taskussa ja edessä oli 1,5vkon ”loma”. Sponsoritapaamisia, sponsoritapahtumia, firman pystyssäpitämistä, valokuvauspäivä ja paljon muuta ”pakollista”, mitä ilman tätä lajia ei vois pelata ammattilaisena. Olin niiiiiiiiiiiiiiiiiiiin puhki ”loman” jälkeen, että äiti ja isä katto parhaaks lähteä tsemppaamaan mua Sundsvallin kisaan. Pääsin cutista sielläkin, mutta meno oli aika väsynyttä ja motivaatio hukassa. Valitin valmentajalle, joka rauhotteli mua ja sano, että kaikki on joskus väsyneitä työhönsä , se on ihan ok ja koita nyt tehä kaikki helpoks itelles.

 

Syyskuu: Suuntasin Sundsvallista veljien luokse Borlängeen ja treenailin siellä pari päivää. Seuraavassa kisassa olin neljättä kertaa 10:ssä kisassa 5.. 17-vuotias tanskalainen vei voiton huimalla tuloksella. Jäljellä olikin sitten enään Helsingborgin kisa ja Valldan Tour finaali. Olo oli vähän ku olisin jo siirtyny talviunille, mutta cutin onnistuin selvittämään silti. Helsingborgin kisan pro-amissa syntympäivänäni tapasin miehen, joka lupasi majoittaa minut, kaverini ja kädini Valldan kisassa ja sen jälkeen lupautui sponsoroimaan minua kaudella 2012. Joni lensi Kiirunasta omien pelien ja treenien keskeltä kädäämään mua vielä viimiseen kisaan. Pro-am lounaalla meille esiintyi tapansa mukaan Tina Thörner (mm. Colin MacRaen entinen kartanlukija) ja illallisella Ruotsin eurovisu-edustaja Charlotte Perelli vastasi viihdyttämisestä vakio taikuri/koomikkojen sijasta.

 

Lokakuu: Oli aika laittaa mailat lukkojen taakse 2-3 viikoksi ja tehdä muita asioita, ku pelkästään ajatella, elää ja hengittää golfia. Pakkasin taas laukut ja lähdin Jonin mukana Kiirunaan. Sieltä ajelin parin päivän jälkeen salaa Tornioon ku pikkusisko piti kekkerit 18-vuotis synttäreidensä kunniaks. Se luuli koko ajan, että oon Halmstadissa. Naamioiduin ja yllätin Charlotan, jolla ei ollu hajuakaa kuka olin ennen ku 10min jälkeen paljastin. Voi sitä itkun määrää. 😀 Ehin kattomaan pari Jonin peliä, palasin Halmstadiin pyyhkimään pölyt mailoista ja otin kurssin kohti Floridaa äidin, isän, Teijan ja Kalevin kans.

 

Marraskuu: Mailat jäi matkalle ja päätti saapua perille vasta 5-6pv meiän jälkeen. Sää oli sillä viikolla aika heikko, kämpän sisustaminen vei aika paljon aikaa ja sain treenata isän mailoilla ni hirveän isoa vahinkoa ei päässy tapahtuun. Äiti täytti pyöreitä niin päätettiin toteuttaa kaikkien meiän pieni haave: risteily karibialle. Bookattiin 2:n yön risteily Bahamalle, joka lämmittää vielä nyt tammikuussaki! Muuten treenailin päivät ja tein fysiikkaa + shoppailin illat. Lähes poikkeuksetta makasin klo 22 väsyneenä sängynpohjalla. Marika tuli ku porukat lähti. Koitettii saada mahollisimman paljon kokemuksia mahtuun kolmeen viikkoon eli aikataulu oli joka päivä aika tiukka, kun treeneistä en suostunut tinkimään. Pontus tuli Floridaan tosiaan ku reissua oli 2vkoa jäljellä. Niin ja teille jotka luulette, että olin lomailemassa ja ottamassa lunkisti Jenkeissä, voin kertoa, että todellisuus oli kaikkea muuta. Kovaa hommaa aamusta iltaan ja ikävä kyllä nää komeat golfrusketusrajat kertoo siitä, että altaalla mua harvemmin näky. Uimaassa ehin käymään 4 kertaa: 2 kertaa meressä & 2 kertaa altaassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*