Voi Kreeta Kreeta..

Hengissä selvittiin. Ei nyt kyllä ollu ihan vuoden paras reissu, mutta naurettua tuli silti paljon. En sitten tiiä kuinka paljon siitä oli väsymyksen ansiota. Pelattiin lopulta 18 reikää. Lopetin 3:een bogiin. Tuli tehtyä vääriä mailavalintoja tuulen vuoks, mutta löin tosi hyvin, yhtä hyvin ku koko elokuun. Pääsin siihen Espanjan kisaan after all, eli ens viikolla on viiminen kisa ennen karsintoja. Sitten parin viikon treenileiri päälle ja mun pitäs olla elämäni kunnossa!

Kreeta oli ihana paikka. Harmi, että tuo kisa meni tuolla tavalla sään vuoks vaan. Kirjotin sillon ekan yön jälkeen, että näin unta, että siellä pihalla oli tsunami. Mussa on jotain ennustajan vikaa, koska kisan kaks ekaa päivää peruttiin luonnonkatastrofin vuoks. No okei, ei katastrofin, mutta tuulet puhals yhtä lujaa ku hurrikaanissa. Vettä ei onneks tullu. 

Viikon aikana huomattiin, että kreetalaisilla naisilla on vaikeuksia oikean ja vasemman kans, koska molemmat kerrat ku kysyttiin neuvoa, niillä meni oikeat ja vasemmat sekasin. Viimeisimpänä, ku kysyttiin lähintä automaattia niin nainen sano monta kertaa ”straight and then left”, mutta onneks näytti käsimerkein koko ajan kuitenki oikealle. Ei oltas taiettu muuten löytää. 

Vikana päivänä Iraklionissa etittiin tunti parkkipaikkaa ja sitten ajettiin ihan valvottuun parkkiin. Ei kannata nähä vaivaa, että kääntää ahtaassa tilassa auton ja pakittaa sen ruutuun, koska ”backwards the blue car” ei tarkota että ”pakita sinisen auton viereen”. Ei, koska sen jälkeen ku oot säätäny tarpeeks ja ruudussa, ne sanoo uuestaan ”backwards the blue car”. Siinä nopealla päättelykyvyllä huomaat, että oot hukannu aikaa, koska ne vaan halus, että ajat sen sinisen auton taakse.. Backwards, behind, whatever..

Pari vinkkiä, jos yöllä haluaa nukkua Kreetalla vois olla, että ei kato hotelleja tripadvisorin avulla ja, että ottaa mukaan sääskimyrkkyjä ja jotain puremia varten. Yhtenä aamuna heräsin ja laskin puremat pelkästään toisesta kämmenestä niin niitä oli 7 kappaletta. Emilia raukka oli niin syöty, että pelkästään toisessa jalassa puermia oli 40 ja se oli kai vähän allerginenki niille, koska ne turpos jokanen kunnon paukamaks. Musta tuntuu, että Emilia ei myöskään ihan heti oo lähössä uuestaan LETAS kisaan.. Ekat 2 päivää peruttiin ja kolmantena ja ainoana pelipäivänä rautanen kaivonkansi petti sen alta ja Emilia tippu vyötäröä myöten kaivoon. Eikä kuulemma siinäkään tuntenu vielä kaivon pohjaa/vettä. Onnea oli siis kuitenki mukana vaikka jalat oli veressä ja kädessä rautatikkuja, joita ei saanu pois. Niin ja siis mainitaan nyt tähän vielä, että ne kaks ekaa päivää peruttiin siis, koska ois ollu liian vaarallista pelata.

Ruoka oli hyvää joka paikassa ja ihmiset ystävällisiä. Ja hotelli kisapaikalla oli hyvä, sääskistä huolimatta. Kotiin ostin Kreetalaista hunajaa saksanpähkinöiden kera ja kisasta saatiin lahjaks saippuaa. Kotimatkalla istuin koneessa italialaisen pelikaverin ja kreikkalaisen laulajan vieressä. Kuunneltiin biisejä sen iphonelta ja se opetti meille kreikkalaiset aakkoset. Oli hankalaa, ku Kreikassa ei pystyny edes arvaileen kylteistä mitä mikäki tarkotti, ku aakkoset tosiaan oli erit. Joskus vielä meen takas!

 

Xoxo Linda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*