Torniolaiset..

Pari päivää on hävettänyt olla torniolainen. Toivottavasti suurin osa ainakin ymmärtää, ettei koko Tornio ole samaa mieltä, kuin nämä 300 mielenosoittajaa Suomen ja Ruotsin rajalla. On meitäkin joilla käy sääliksi ihmisiä jotka on huijattu tänne, luvattu punainen talo ja perunamaa, maksanut reissusta koko omaisuuden ja vastassa onkin liikuntasalien patjat, uusi kulttuuri ja vieras kieli, uudet toimintatavat ja aika paljon vihamielisiä ihmisiä. Pettymys on varmasti järkyttävän suuri. Ei tietoakaan siitä mitä salakuljettajien esitteissä on lukenut.. Onkohan heille edes mitään mihin palata, jos oleskelulupaa ei myönnetä?

Lähtisitkö itse kokeilemaan onneasi, jos Suomessa olisi sota ja sinulle lyötäisiin Karibianmeren esitteet kouraan? Omaisuuttasi vastaan sinut ja perheesi salakuljetettaisiin Atlantin yli ja teille avautuisi mahdollisuus turvalliseen ja parempaan elämään.. Perille päästyänne teistä pidettäisiin huolta, kunnes pääsette itse jaloillenne.

On ikävää, jos jotkut käyttävät järjestelmäämme väärin, mutta asia ei ole ihan yksiselitteinen.
Suomen Punainen Risti huutokauppasi minut viime viikolla katastrofigolfin yhteydessä pelikierrokselle. Siellä eräs herra SPR:ltä korosti, että ihmistä on autettava hädässä. SPR ei ole päättämässä kuinka monta pakolaista maahan otetaan tai kuka saa jäädä, vaan yksinkertaisesti auttamassa niitä, jotka sitä tarvitsevat. Hienoja ihmisiä.
Puss o kram,
Linda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*