Too easy.

Reilun kahden viikon jälkeen oli aika jättää kengurut & koalat ja siirtyä uudelle saarelle Uuteen-Seelantiin. Jäin RACV Ladies Mastersin jälkeen Gold Coastille treenaamaan viikoksi. (Kisasta voitte muuten lukea lisää golfpiste.com:in blogistani). Kilpailut Christchurchissa alkavat perjantaina, joten saamme pari extra-päivää aikaa treenata tällä kentällä.

Viime viikon torstaina kentältä hotellille palatessani kuulin radiosta, että alueelle oli annettu 5 luokan myrskyvaroitus (Gold Coastilla siis). Minua kehoitettiin pysymään parin päivän ajan sisätiloissa, koska ennuste lupasi ”hurricane force wind” ja rankkasadetta. Vettä satoikin kaatamalla 3vrk ja tulvat toivat haita naapuruston kanaaleihin.. Hirmumyrsky ei aiheuttanut suurempaa vahinkoa alueella, missä majailin, mutta pohjoisempana tulvat katkoivat teitä ja myrsky repi puita sekä taloja mukanaan.

Australia oli kiva paikka. Luonto muistuttaa paljon Floridan luontoa. Ihmisiä on joka lähtöön eikä standard aussia voi oikein kuvailla mitenkään. On britin, aasialaisen, afrikkalaisen ja eurooppalaisen näköistä ihmistä. Yhteistä kuitenkin kaikille, että keskustelun päätteeksi australialaiset huikkaavat ”Too easy!”. Minulle jäi heistä erittäin iloinen ja sosiaalinen kuva. 

Nyt olen sitten täällä maanjäristysten maassa. Täällä Christchurchissa on vuodessa n. 500 järistystä, mutta isompia ei vuoden 2011 jälkeen ole ollut. Tänään on itseasiassa sen vuosipäivä. Järistys sattui päivä LET-kisan päätyttyä ja mm. kavereistani Louise Larsson juoksi täällä henkensä edestä. Kaupunki romuttui täysin, eikä tänne enään rakenneta korkeita rakennuksia. Tämä on kuulemma parakkikylää, mutta vielä en ole keskustaa nähnyt. Maanjäristyksessä kuoli lähes 200 ihmistä ja n. 50 000 muutti sen jälkeen pois. Christchurchin kaikista rakennuksista tuhoutui n. 80%, niin myös hotelleista ja motelleista ja siinä onkin syy miksi tällä viikolla majoitun monen muun pelaajan tavoin perhemajoituksessa. Uudessa-Seelannissa käyminen on ollut haave jo kauan, koska olen kuullut paljon sen monipuolisesta luonnosta. Näin muutaman tunnin kokemuksella sanoisin, että ainakin Christchurchin luonto muistuttaa paljon Suomen kesää. Ja onhan se Suomen kesä todella upea.

Kenttä on kuulemani mukaan avara ja tuulinen. Isäntäperheeni isä lähtee minulle huomenna oppaaksi kentälle ja on myös kädinäni tämän viikon. Odotan innolla tulevaa viikkoa!

Puss och kram

Linda

ausblogi2   ausblogi4

ausblogi6

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*