Kohti Marrakechia!!

Istumme minibussissa kohti Marrakechia ja suomalaiset ovat valloittaneet autosta melkein puolet. Karsintojen ensimmäiseen vaiheeseen lähti viisi suomalaista naista ja kaikki pelasivat itselleen jatkopaikan. Ensi viikon finaalissa 130 pelaajaa taistelee 30:stä kortista. Suomalaisia tulee mukana olemaan lisäkseni Sanna Nuutinen, Marika Voss, Oona Vartiainen, Leena Makkonen, Krista Bakker ja Elina Nummenpää. Pelaamme kahdella kentällä, jotka molemmat on minulle viime vuodesta tuttuja. Al Maaden on helpompi ja Samanah haastavampi. Huomattavasti helpompi kuitenkin, kuin tämän viikon karsintakenttä. Kisaa pelataan ensin neljä päivää, minkä jälkeen 60 parasta pääsee finaalipäivälle ja joista 30 saa täyden kategorian Eurooppa Tourille. Loput 30 saavat myös OK kategorian, sen mikä minulla oli tänä vuonna.

 Olin ensimmäisessä karsinnassa T11, vaikka ensimmäinen päivä oli kaoottinen. Takana on kahden kuukauden kilpailutauko, joten kisaaminen oli extra-jännittävää ja kesti hetken ennen kuin muisti miten hermoja hallitaan. Sen jälkeen pelasin paikoittain kauden parasta peliäni, vaikka putit jäivät usein vain reiän reunalle ”hengailemaan”. Tiedossa oli kuitenkin koko ajan, että tämä karsinta on vain selvitettävä eikä voitettava. Ensi viikolla taso tulee olemaan paljon tiukempi ja puttien pitäisi pudota sinne kupin pohjalle.

 Kenttä Rabatissa oli erittäin vaikea ja pitkä. Väylät olivat 7-18 metriä leveitä, joita reunusti tiukka bermuda ja jokainen väylä oli kuin metsien reunustama kuja. Greenit olivat todella kaltevia ja nopeita, joten lippua ei edes voinut sijoittaa usealla greenillä kuin kahteen eri paikkaan, vaikka neljä päivää pelattiin. Greenit oli pieniä, nostettuja ja bunkkereiden ympäröimiä. Bunkkereissa oli todella paljon hiekkaa, joten pallo meni lähes aina ”eguksi”, eli upposi puolittain.

 Tämä oli minulle ensimmäinen kerta Rabatissa, mutta kolmas kerta Marokossa. Olemme pelanneet Marrakechissa kahdesti aiemmin. Rabat tuntui olevan aika paljon Marrakechia edellä kaikessa. Hotellihuone oli moderni ja siisti. Hyvä, etten voitontanssia vetänyt, kun selvisi, että hotellilla oli aiemmista kerroista poiketen netti! Naurattaa välillä, kun täällä kaikki ei kuitenkaan ole sitä uusinta uutta. Sain esimerkiksi kolmannelle kierrokselle kärryn joka oli vanhempi kuin minä itse. Olin koko kierroksen huolissani, että jaksaakohan se nyt maaliin asti, kun se vain kitisi ja vaappui. Se sai kyllä sympatiapisteet ja nimesin sen Rustyksi. (Pysähdyttiin muuten juuri toisen kerran jo, kun yhdellä kädeistä on ruokamyrkytys. Suomalaisista kuitenkin kaikki terveinä.) Rangella pallot kerättiin käsin. Miehet pistivät rakennus- tai vaihtoehtoisesti nyrkkeilykypärät päähän ja painelivat rangelle poimimaan tytöille palloja. Meidän heitä rautaseiskoilla väistellessä.. Autoja ovat ohjaamassa liikennevalojen sijaan poliisit, joilla on hienot uniformut.. Ja maksaminen onnistuu harvoin kortilla, kuitit kirjoitetaan käsin. Englantia ei puhuta melkein missään, joten asioita hoidetaan ranskaksi. Ranskantunneistani on 10 vuotta, mutta olen suomalaisista ainoa joka osaa edes vähän. Elekieli on myös pop. Latasin myös appin kännykkään, että opettelisin arabiankielen alkeet, mutta vielä en ole päässyt numeroita pidemmälle.. Täällä on kuiteinkin kaikki hyvin ja fiilis katossa!

 Juoksin eilen suoraan kierrokselta bussiin, missä Leena ja Oona odottivat kädet pystyssä highfivejä odotellen.Marika ja Sanna olivat vielä kentällä. En ollut silloin vielä nähnyt tuloksia, joten en tiennyt olivatko he selvittäneet cutin. Se selvisi minulle vasta tyttöjen ilmeistä. Pienen alkujäykkyyden jälkeen he olivat pelanneet tiukassa paikassa hyvin ja päässeet finaaliin. Hyviä pelejä juhlistimme illalla ravintolassa (jossa olimme ainoat asiakkaat) hyvän ruoan merkeissä. Yrittipä joku saada pöytään viinipulloakin, mutta islaminuskossa kun ei alkoholia sallita, niin ravintolassa sitä ei ollut edes myynnissä. Panostimme sen sijaan jälkiruokiin, joita toisille maistui useampikin 😉 . Hyvät bileet.

 (Pääsin lataamaan tän vasta uudelta hotellilta ja täällä ei netti toimi tarpeeksi nopeasti, että saisin kuvia ladattua. Käykää sen sijaan katsomassa facebookista tai instagramista @lin89da.

Puss o kram,

Linda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*