Floridasta Helsingin kautta Marokkoon

Maisemat on ehtiny vaihtua Floridasta ensin Suomeen ja sen jälkeen Marokkoon. Pelasin vielä muutaman kierroksen ennen kotiinlähtöä, joista yhden Emelien ja hänen kahden kaverinsa kanssa. Toinen heistä pelasi tällä kaudella LPGA:lla. Oli kiva viettää aikaa Alexin ja Emelien kanssa, kun nähdään tästä lähtien varmaan aika harvoin.. Emelie pelaa tällä viikolla LPGA:n karsintojen viimeistä vaihetta. Tiensä viimeiseen vaiheeseen on muuten selvittänyt kuusi ruotsalaista. Suomalaisia ei edes ensimmäisessä vaiheessa startannut yhtään… Että eipä kumma, että meitä suomalaisia ei myöskään LPGA:lla pelaa. Karsintojen kulut pyörii jossain 15 000 euron tienoilla, joten harvalla suomalaisella naisammattilaisella on varaa yrittää. 

marokkoblo1  marokkoblo2  

Paluu Suomeen ei mennyt ehkä niin sujuvasti, kuin olisin toivonut. En päässyt muuttamaan kämppään heti, joten majailin taas Emman ”turvasatamassa” pari päivää. Olisin muuten ajanut kotiin Tornioon, mutta autohan oli kolaroituna… Jouduin (ja joudun edelleen) säätämään sen kanssa paljon. Auto meni lopulta lunastukseen ja muuttokamoja meni kyydissä rikki n. 500 euron edestä.. 

Mutta oli Suomessa mukavaakin. Pidimme pikkujoulut tyttöjen kanssa ja olin hyviätekoja.fi:n mukana Snadistadissa opettamassa golfia lapsille. Mukana oli myös muita huippu-urheilijoita vetämässä omia lajejaan. Sain myös lopulta avaimen asuntoon. Ja sehän on aivan ihana. Asunto valmistui juuri remontista ja on loistavalla paikalla. Naapurissa asuu yksi golftytöistä ja seinänaapurina 94-vuotias Kerttu. Törmäsin Kerttuun muuttotavaroita sisälle kantaessa yhdeksän aikaan illalla ja rouva oli juttutuulella. Hän pyysi saada nähdä asuntoni. Minulla oli jo muuttoa aloittaessa ollut mieletön nälkä, mutta ajattelin vain nopeasti viedä viimeiset kamat ylös. Kertun tutkiessa uutta kotiani, tavarani odottivat rapussa n. 30 min, kunnes lopulta kehtasin sanoa, että minun pitää nyt jatkaa muuttamista.. Kerttu jäi seuraamaan laatikoiden siirtelyä ja viimeiset tavarat sisään kannettuani hän käski minut katsomaan omaa asuntoaan. Siellä meni sitten 1,5h vanhoja matkamuistoja ja sodanaikaisia valokuvia katsellessa.. Maha kurni, mutta en tietenkään voinut sanoa rouvalle, että en nyt ehtisi kuuntelemaan.. Ihana täti, jonka elämäntarinan tiedän jo nyt paremmin, kuin monen kaverini! 

marokkoblo3  marokkoblo4  

Torstaina lähdettiin sitten jo tänne Marokkoon. Päivä oli pitkä, mutta matkaseurana oli Marika, Annika ja Sanna, joten reissu meni kivasti. Kaikki on vähän huolissaan ruoan suhteen ja suurin osa onkin raahannut kotoa kilokaupalla evästä. Puurot on varmasti jokaisella mukana. Itse pelasin eilen varman päälle ja tilasin perinteisen marokkolaisen tagine-ruukun, minkä tiesin tulevan kiehuvana pöytään.. Eilen ei päästy pelaamaan, koska kenttä on tulvien jäljiltä märkä. Oli tarkoitus, että kisattaisiin kahdella eri kentällä, mutta sateiden aiheuttamien tuhojen vuoksi tämä ensimmäinen vaihe vedetään vain yhdellä kentällä. Tänään on kuitenkin pelattu ja treenattu. Huomenna vielä harjoituskierros ja maanantaina kisaamaan!!

marokkoblo5  marokkoblo6  marokkoblo7

 

Puss o kram,

 

Linda

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*