Sveitsin voitto

Sveitsistä tuli voitto kotiin erikoisten vaiheiden jälkeen. Peli oli ihan hyvää koko kilpailun ajan, mutta ei mitenkään ihmeellistä. Minulla oli kyllä loistava 21:n reiän jakso, minkä pelasin -9. Meillä oli kisassa kovin tuuli missä olen koskaan pelannut. Griinit olivat onneksi jätetty vähän hitaiksi, joten pallot eivät rullanneet ulos griineiltä. Kärryjä piti pitää paikallaan, koska muuten ne liikkuivat itsestään. Pallonikin pyörähti kerran griinillä jo harjoitussvingin aikana.. Kun pääsimme takaysille, oli edessä monta väylää vastatuuleen. Lähestyin mm. puukolmosella kahdesti ja kerran par5-väylällä rautanelosella. Löin vastatuuleen 50m lyhyemmälle ja myötätuuleen 50m pidemmälle melkein jokaisella mailalla.

Viimeisellä väylällä Suomen tytöt tulivat katsomaan peliä. En itse tiennyt kisan tilannetta, mutta olin aika varma, että TOP 5:ssä olen. Yritin katsoa takana pelaavaa kärkiryhmää välillä ja näytti, että he olivat koko ajan lipulla, joten en uskonut voittomahdollisuuksiini.. Upotin viimeisellä reiällä kahden metrien birdien ja ystäväni hurrasivat kovasti. Moni tuli onnittelemaan heti, mutta tiesin, että peli oli vielä kesken. Tulostauluilta selvisi, että Englannin McLaren tarvitsisi birdien ja Venäjän Pegova eaglen, jotta menisimme jatkorei’ille. Mietin hetken uskallanko mennä katsomaan, mutta lopulta menimme.

McLarenin birdie-putti kiepsahti ja Suomen tytöt kastelivat minut vesipulloin (ei skumpalla meidän kekkereissä), niin kuin voittajille on tapana tehdä. Kaikki tulivat onnittelemaan ja touriltakin lähti virallinen twiitti voitostani. Puhuin puhelimessa poikakaverini kanssa ja ehkä muutama kyynelkin vierähti. En voinut uskoa, että olin voittanut!

Ja niinhän siinä kävi, että en ollutkaan! Venäläisen pelaajan livescoringissa oli ollut virhe, joten edessä olikin jatkoreiät. Meillä oli kiire lennolle Suomeen, joten kaikkien suomalaisten oli lähdettävä lentokentälle, mutta Tiia Koiviston oli pakko jäädä odottamaan minua, koska olimme samalla autolla. Hän tuli myös kädikseni. Jatkorei’ille siis. Ja olin märissä vaatteissa tietysti.. Löin huonon avauksen, mutta pääsin silti yrittämään par5-väylää kahdella griinille. Löin hyvän lyönnin keskelle greeniä, mutta arvioin eagle-putin vauhdin täysin väärin puuskittaisen tuulen vuoksi. Minulle jäi muutaman metrin birdieputti. Venäläisen, Nina Pegovan, birdieputti päätyi 50cm päähän reiästä ja näin minulle tuli mahdollisuus birdiellä voittaa väylä. Upotin putin ja voitto oli lopulta minun!

Tiia pakkasi tavarani, jotta minulla olisi ollut mahdollisuus palkintojenjaon jälkeen ehtiä lennolle ja hyppäsi itse tuntemattoman sveitsiläisen kyytiin, joka lähti viemään häntä lentokentälle. Itse myöhästyin lennolta reippaasti ja jouduin ottamaan uudet lennot aamulle.. Tai oikeastaan Melanie varasi ne.

Pääsin kisaan kutsulla. Melanie Mäezlerin, eli sveitsiläisen pelikaverini perhe järjestää joka vuosi Sveitsin kisaa ja he antoivat minulle villinkortin. Nimittäin kuukautta aiemmin näytti, etten välttämättä pääsisi mukaan. Lopulta olisin ehkä kuitenkin päässyt. Sain myös pelata Melanien kanssaan kaksi ensimmäistä päivää ja yleisöäkin oli mukavasti. Melanie varasi sitten vielä minulle lennot ja hotellin sillä aikaa, kun olin haastatteluissa ja kuvattavana. Iso kiitos siis heidän perheelleen.

Voiton ansiosta pääsen kaikkiin LETAS-kisoihin seuraavan kahden vuoden ajan. Seuraavalle kuukaudelle tuli kaksi kilpailua lisää. Taloudellisestikin tämä auttaa paljon, koska sponsori-tilanteeni on tällä hetkellä koko ammattilaisurani huonoin.

Olen ottanut tällä kaudella rennommin treenaamisen suhteen ja kehittänyt vähän sivuprojekteja itselleni. Kesti kuukausia toipua siitä, että menetin korttini Eurooppa Tourille. Olen lisäksi ollut jatkuvasti flunssassa. Valmentajani ja perheeni ovat kuitenkin olleet tukenani. Välillä myös psykologi. Kun pääsin pahimman ”golfmasiksen” yli otin yhteyttä Pasi Purhoseen, jonka persoonaa ja tyyliä valmentaa olen ihaillut pitkään. Aloimme muuttaa ajatustapojani ja siinä sivussa myös putti- ja wedgetekniikkaa. Pasi on ollut mukana nyt lähes kolme kuukautta. Hänen ehdotuksesta menin myös kokeilemaan uutta Edelin putteria Diswest Golfiin. He rakensivat sellaisen putterin mikä tukee tekniikkaani ja auttaa tähtäämään paremmin. Putteri oli mahtava. Se oli ensimmäistä kertaa käytössä, enkä yksinkertaisesti olisi voittanut ilman sitä. Kun LETAS oli pääkiertueeni muutama vuosi sitten, olin lähellä voittaa kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla mokasin griinillä viimeisellä reiällä.

Nyt sain voiton ja se tuli hieman puskista, eikä siihen tarvittu edes virheetöntä peliä. Tuntuu mahtavalta, hassulta, hullulta ja jännittävältä. Sanoin tämän kauden tavoitteeksi voittaa ”jotain” ja päästä takaisin Euroopan pääkiertueelle parempana pelaajana. Tämä oli kauden toinen kisa ja osa tavoitteesta on jo täytetty! Uusi tavoite on voittaa uudestaan ja tietysti edelleen kehittää jokaista osa-aluetta.

Kiitos kaikista viesteistä ja tuesta, ne lämmittävät todella paljon! Niitä on tullut tosi yllättävistäkin suunnista. Kaikista suurin kiitos meidän perheelle. Kiitoksia erityisesti myös ystävilleni, sekä kaikille valmentajille ja sponsoreille, jotka ovat olleet mukana vuosien saatossa.

Puss o kram,

Linda

  1. Post-round practice   2. Melanie   3. Trophy   4. Edel putter   5. Pro-Am day   6. Winner’s selfie

                            

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*