Golfkohteet maailmalla 1.

Minulta kysytään usein mikä lempikenttäni on. Vastauksen antaminen on hankalaa, koska olen pelannut aika monta kenttää aika useassa eri maassa. Yritin tänään vähän hahmottaa itselleni tilannetta.

Olen pelannut golfia kymmenen vuoden sisään kolmessakymmenessäyhdessä eri maassa. Lisäksi näillä mailla on vielä saaria, mitä en ole laskenut erikseen. Esim. Kanariansaaret ja Azorit. Kaikissa näissä maissa olen pelannut vähintään kolme kierrosta. Kolmessatoista maassa olen pelannut vain kerran ja seitsemässätoista pelannut kymmeniä kierroksia. Espanjassa ja Ruotsissa luvut rikkovat helposti satasen. Suomen kierroksia on mahdoton edes yrittää laskea. Listasin maat sekä kaikki pelaamani Suomen kentät tekstin loppuun. Epäilemättä jokin kenttä tai maa on saattanut unohtuakin.

No mikä on sitten se suosikki golfkohde? Mahdotonta sanoa, mutta ajattelin kertoa teille kymmenestä suosikistani. Kentät eivät välttämättä ole olleet huimia näissä paikoissa, vaan minua on viehättänyt jokin muu.. Tai sitten vaikka päinvastoin! Paikassa ei ehkä ole ollut kehumista, mutta kenttä on ollut kerta kaikkiaan mahtava. Ehkä joku voi saada tästä inspiraatiota seuraavalle golfmatkalle!

Paremmuusjärjestykseen en osaa näitä laittaa, mutta kerron TOP 10 kohdettani siinä järjestyksessä missä olen ne itse pelannut. Tässä tekstissä kerron vain yhdestä paikasta, mutta seuraavissa saatan paljastaa useammankin samalla kertaa.

Hua Hin, Thaimaa

Äitini täytti pyöreitä 2001 ja lähdimme perheemme voimin lomamatkalle Hua Hiniin. Olimme kuulleet tästä Thaimaan paratiisista tutuilta, vaikka silloin paikka ei vielä ollut hirveä turistirysä. Olin silloin tosi nuori enkä muista tarkkaan oliko minulla silloin jo mailat mukana reissussa, mutta isä ja veljeni pelasivat kyllä. Noihin aikoihin hintataso oli täysin eri nykyiseen verrattuna.. Seuraavalla Hua Hinin matkalla olin jo ihan treenileirillä.

Hua Hinistä mieleeni tulee ensimmäisenä luxus-hotelli, missä aamupalalla tarjottiin mitä ihmeellisempiä tuoreita hedelmiä. Sängyt oli joka päivä koristeltu orkideoilla ja lakanoista oli taiteiltu milloin mitäkin eläintä meitä lapsia ihmetyttämään.

Thaimaan matkoilta (joita on tähän mennessä ollut kolme) on jäänyt muistiin myös se miten sain vauva elefantilta hieronnan ja kuinka kävimme katsomassa apinoita, jossain korkealla minne oli loputon määrä rappusia.

Tavaroiden hinnoista tinkaaminen sai reissulla ihan uudet ulottuvuudet, kun myyjät löivät hinnat oman mielensä mukaan, mutta tulivat lopulta vastaan vähintäänkin puoleenväliin.

Puutarhat upeine kukkineen, munkit oransseine kaapuineen, upeat rannat, drag queenit ja caddiet, jotka eivät osanneet sanoa R-kirjainta ovat myös olleet unohtumattomia. Lisään tähän vielä, että opin itsekin sanomaan ärrän vasta esikoulussa, joten sympatiat oli thaikkujen puolella.

Kentistä muistan aika vähän. Nämä olivat kuitenkin varmasti tärkeitä havaintoja: vesistöissä oli jotain krokotiilin tapaisia, pensaikot oli leikelty eri eläinten muotoon ja korealaiset pelasivat kuuden hengen ryhmissä.

Ikävä kyllä minulla ei näiltä reissuilta ole oikein hyvälaatuisia kuvia tai ainakaan sellaisia, mitkä olisivat paikalle eduksi.

Tässä kuitenkin linkki hotelliin, missä asuimme ensimmäisellä kerralla.

http://www.dusit.com/dusitthani/huahin/?gclid=CNm_5uuV1MgCFaHbcgoddvABnA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*